lördag 3 december 2011

Jullängtan, pladder och julkort!

Som ett barn blir jag när advent står för dörren och man får börja julpynta och köpa julklappar. Vår son frågar varje dag nu om det inte är jul snart och sanningen är den att jag känner likadant. Det är ju egentligen tiden före jul som är den allra mest magiska. Själva julhelgen är naturligtvis underbar, men allt går ju så fort då, det är liksom mysigt att klä huset i varma färger och tända ljus överallt. Jag har tagit semester 1 dag i veckan f.o.m nu på måndag och ända fram till jul, och den dagen är vigd till julpyssel/bak med min mamma och min son.

I år skall vi fira jul hos mina svärföräldrar ( Oscars farmor och farfar). Där kommer också min svägerska Pernol  att vara och förhoppningsvis min andra svägerska med hennes familj. De har en liten dotter som Oscar älskar att leka med. Nu är det så att de har en liten till på väg, så jag är inte säker på att de vill resa så långt, vi får hålla tummarna och vänta och se.

På juldagen skall vi vara hos mina föräldrar i mitt barndomshem. Där kommer också min störstebror att vara, min storebror med familj, de har 2 små busungar och det bästa Oscar vet är att leka med dom! Min storasyster är hos mina föräldrar på julafton och då är ju vi hos min sambos föräldrar, så i år blir första gången som vi inte träffar dem. Jag fyller år på annandagen och då brukar jag alltid bjuda alla till mig men min svågers bror fyller 40 på annandagen också så i år kan de inte komma hit heller :( Men vi har bestämt att vi skall träffas på kvällen före julafton och ha en "lilla julafton"! Det kan ju bli hur mysigt som helst. Dagen efter annandagen kommer även min störstebrors barn hit så då får vi träffa dem också, längtar!!!

En sak som jag måste få ur mig;
För länge sedan hittade jag en knöl i mitt ena bröst. Jag gjorde en mammografi som inte visade någonting. Jag tog det som att det inte visade någon "farlig" knöl. Efter ett tag kom det fram att knölen sitter så till att den inte kunde komma med på mammografin. Fick då göra en biopsi, men utbytet var för litet för att analyseras, så jag blev kallad igen för en ny biopsi men även då var utbytet för litet för att kunna analyseras. Blev kallad igen och fick beskedet att knölen måste tas bort, i narkos och detta skall göras den 14 dec. Dagen efter Lucia.

Jag är livrädd;
1: är det en "farlig" knöl???
2: jag vill inte bli sövd, jag har ju 20 kg. övervikt!!!
Det spelar ingen roll att jag är luttrad legitimerad sjuksköterska!

Ber om ursäkt till alla ni som bara ville se julkortet och var tvungen att läsa igenom allt detta. Men jag var bara tvungen att skriva av mig. Nu skall jag unna mig en runda hos er andra.
Kram till alla.
***
**Om du läser detta;**
**Jag älskar dig mamma!**
***

21 kommentarer:

  1. Ett fint kort du gjort. Visst är juletiderna härliga.

    Skickar lite styrkekramar med. Förstår att det är många tankar... Hoppas allt går bra Kram!
    Susanne

    SvaraRadera
  2. Älskade vännen, allt kommer gå jätte bra. Bara för att man har en knöl behöver det itne alls betyda något farligt.
    Sen behöver du inte oroa dig för att sövas.. den sorten som används nu är ju så lätt och du vaknar fort efteråt igen. Min kusin gjorde liknande sak för ett tag sen och det visade sig vara en helt ofarlig knöl. :D
    Så det kommer gå jäte bra kramar om

    Ditt kort är jätte fint och jag är så glad höra av dig igen.
    styrke kramar från mig

    SvaraRadera
  3. Men kära vännen, fy vad hemskt!
    Jag hoppas att operationen går bra och att du får bort knölen och att du blir helt fri från detta hemska! Lycka till!
    Jättefint julkort du har gjort!! :)
    Jag tittade egentligen bara in för att tala om att jag uppdaterat bloggen med en rolig länk, denna, http://www.juligen.se/julkul.php
    Massor med kramar från Lena

    SvaraRadera
  4. Oj oj, men du d kommer att gå jätte bra. Fokusera på allt kul du har att se fram emot i jul dagarna.
    Ditt kort är jätte fint!!!
    Många varma styrkande kramar från mig.
    KRAM

    SvaraRadera
  5. Hej.
    Jag förstår verkligen din oro. Men jag tror att det kommer att gå bra. Hoppas att det blir bra med dig sedan oxå så du kan skutta vidare i ditt liv.
    Va födelsedagar ni har mitt i allt julstök . Låter trevligt att göra lillajul om ni inte kan träffas just på själva födelsedagen.

    Himla fint kort. Underbart papper du använt.
    God Jul

    SvaraRadera
  6. Men usch så jobbigt! Det kommer att gå jättebra med operationen ska du se. Kirurgerna är ju duktiga. Men jag förstår att du är nervös.

    Ditt kort är superfint!

    Ha en trevlig 2:a advent!
    kramis Pernilla

    SvaraRadera
  7. Vilka fina julkort du gjort! Vad tråkigt att läsa om din knöl, jag hoppas att allt går bra och att du blir frisk!!!
    Kram
    Emma

    SvaraRadera
  8. hej Sandra!
    Vad har man vänner till om det inte är för att man ska kunde lasta av lite av sin oro på dem! Försök att tänka på något trevligt så du glömmar bort oron, vet att det är svårt. Men tänk som du ska må bra när det visar sig att du inte behövde oroa dig!
    Sänder många varma styrka kramar till dig vännen!
    Kram lene

    SvaraRadera
  9. Hejsan, Skönt att du vågar dela med dig till oss här på bloggen. Alla här är så härliga och stöttande och ställer upp för varandra. Låter som en väldigt jobbig tid för dig. Håller tummarna för dig. Men som dom andre skriver så tycker inte jag heller att du behvöer vara rädd för att bli sövd. Jag har med övervikt, lite över 30kg tror jag det är. jag tog bort livmodern för ett år sedan och det var ingen fara alls. Läkare o narkosläkare är superduktiga. Håller tummrana tt knölen inte ska vara farlig och att allt kommer gå bra. Sedan om julen. Ojoj vilken aktiv jul ni har. Där har du något att se fram emot. Tänk på allt trevligt så ska du se att det hjälper. Kramis Lisan

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Jag förstår din oro och håller tummarna för att du får ett lugnande och positivt besked. Jag har aldrig blivit sövd och skulle nog också oroa mig för det, men läkarvården är ju så proffsig. Det kommer gå bra!
    Ser att du också gjort mycket fint sen jag var här sist. Jag ska försöka hinna göra lite fler julkort den här veckan.
    Kram Karin

    SvaraRadera
  11. Jätte fint kort.
    Hoppas allt går bra med operationen och att det inte är någon elak knöl.
    Kram Elin

    SvaraRadera
  12. Jättefint julkort :) Vad härligt att ha semester 1 dag i veckan och ägna den åt pyssel med sonen och mamma, mysigt det låter.
    Ja ni verkar då få fullt upp i jul med många kära möten, precis som julen skall vara..
    Usch vad jobbigt det måste vara med så många undersökningar och att de då måste fortsätta för att få till ett ordentligt svar :( Förstår om du inte mått/mår så bra och är orolig.
    Jag hoppas och håller mina tummar för att det inte skall vara något farligt utan bara något godartat...kan ju vara en fettknöl eller broskknöl med det behöver ju inte vara allvarligt..
    Var rädd om dig vännen och hoppas att allt går bra den 14:e med allt. Kommer ägna dig mina tankar då..
    Må så gott // Kram kram

    SvaraRadera
  13. Smuulan, inte ska du be om ursäkt för att du berättar... förstår lite hur du känner inför allt du skriver och känner så med dig. ♥
    Det blir så mycket i perioder och det är svårt att hantera allt. Var bara rädd om dig och våga tro på att det kommer gå bra. ♥
    I mina hemtrakter firade vi "lille-jul" mer än julafton bland vänner och det var höjdpunkten... hoppas det blir så för dig också nu. Fortfarande kan jag inte förstå varför lille-jul inte är så stor här i Värmland men, det går ju att ändra på! ;)
    Håller tummar, tassar och tår för dig att detta går bra och du vet ju att det är liten risk att något skulle hända med narkosen. Visst är det en risk men det är risk att köra bil också, bara att man tänker inte på det för att de flesta är så vana vid att ta den risken. Var rädd om dig och ha en så fin tredje advent du kan.
    Och kortet är så juligt och snyggt - duktig du är!!!
    Massor med kramar till dig! ♥
    Åsa

    SvaraRadera
  14. Hejsan, Har tänkt så på dig och hållt tummarna. Hoppas att allt gick jätte bra och att du mår bättre igen. Många kramar och tankar från lisan

    SvaraRadera
  15. Hej gumman!
    Underbart julkort som du gjort!! :)
    Nu tar jag lite julledigt dvs. en bloggpaus för att hämta lite lust och inspiration till att pyssla igen.
    Önskar er en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR.
    Kramar från Lena

    SvaraRadera
  16. Hej Smuulan...
    Vill bara titta in och säga hej och att jag tänker på dig. Hoppas du har det så bra du kan nu när julen närmar sig med stormsteg. Hoppas op gick bra och att du får svar innan jul och att det bara är positiva besked. Var rädd om dig så gott du bara kan och ha det så bra du bara kan.
    Massor med jul-kramar till dig!
    Åsa

    SvaraRadera
  17. hej vännen!
    Hoppas allt är bra, vet att du var orolig!
    Tänkar på dig!
    Ha en God Jul och Ett Gott Nytt År!
    Kram Lene

    SvaraRadera
  18. super fint, jag älskar webster papperna :D

    SvaraRadera
  19. Kikar in och önskar dig och din familj ett riktigt Gott nytt år / kram kram

    SvaraRadera
  20. Bara jag igen som vill titta in och önska dig en God fortsättning på 2012. Tänker på dig och hoppas du fått bra besked. Kramis från Lisan

    SvaraRadera