söndag 16 januari 2011

Så fint det blev!

Nu är alla 3 akvarierna rengjorda och fina! Men det tog sin lilla tid, säkert tre timmar. Men det är ett kärt arbete.
Detta är vårt 310 liters akvarium. Det var det andra akvariet vi skaffade, det är köpt begagnat och än så länge sitter botten kvar...
Detta är 92 liters karet. Det var det första akvariet vi skaffade. Det köpte vi nytt från butik.


Och detta är det senaste karet, även det köpt nytt från butik, på ynka 56 liter. Men det är alldeles lagom för de två slöjstjärtarna Jan-Bertil och Birgitta som bor där. 


Den som är lite rödare i färgen är Jan-Bertil och den som är lite vitare i färgen är Birgitta. Det var sonen som fick döpa dem och han döpte dem efter sin mormor och morfar. Det var faktiskt väldigt passande, eftersom de har vissa likheter med varandra. Precis som mormor och morfar så smågnabbas de, men de är oskiljaktiga och vill vara tillsammans hela tiden. Hur gulligt som helst!


Nästa bild är på en av nyckelhålscikliderna som brukar hålla till inne i ett sjunket skepp. Han kikar ut och har koll på läget. Jag tror att det är han som är "bossen".


Här är Proppen. Lite suddig bild. Han kan bli upp till 60 cm!!!


Här kikar en av de små ålarna fram ur döskallen.


SHARKATTACK!!!


Ja, nu har jag presenterat några av våra vänner iallafall. Det är svårt att få bra bilder på firrarna eftersom de har en tendens att inte vara stilla....

Vilket påminner om en fyraåring jag känner... Förutom ikväll när han har besvärligt med hostan igen och ligger uppallad på alla täcken som fanns i närheten. Men ikväll var vi inte tvungen att bära ut honom på bron iallafall, vilket brukar hjälpa ganska bra om han får kruppanfall. Men ikväll verkar det "bara" vara vanlig hosta.


Imorgon hoppas jag få lite tid till scrapbooking, men det är en del annat som måste gå före. Bland annat så måste vi lämna in vår nya dator som tydligen inte längre innehar någon hårddisk!!!! Önskar att jag hade sådan disk --- som bara försvinner av sig själv menar jag...

Så nu har vi en gammal jätteseg och lynnig dator som är ledig mest hela tiden och därför tillfaller mig. Vi har även en snabb och pålitlig dator, men den är upptagen alltjämt.....!!!

Nu ska jag titta in i andra roliga bloggar en stund!
Hälsningar från Smuulan!

2 kommentarer:

 1. Jag ser att du lyckades med bilderna. :) Det blev ju jättefina bilder ju! :D

  Stackarn, är han sjuk nu igen! Ja,ja det blir väl bättre ju äldre han blir. Det har jag i alla fall hört av kompisar.

  Ha en bra dag!
  kramis Pernilla

  SvaraRadera
 2. Så fina akvarium, gillade det med dödskallen!
  Uch då, inte kul när barnen är sjuka!
  Kram lene

  SvaraRadera