lördag 5 februari 2011

Frökort och Presentkort

Jag har gjort två kort som jag har gett bort i helgen. Ett var ett födelsedagskort/presentkort och det andra var ett "frökort".

Först ut är frökortet. Det kom till så att min mamma älskar blommor, och hon sätter alla från frö själv. Hon lever upp när hon får pyssla på med sina plantor och hon har ett stort blomtält som hon "bor" i vår och försommar. Därinne luktar det så gott och man blir så lycklig när man går in dit. Nu är min mor less på snö och slask och kyla och tycker att allt är grått och trist. Då gjorde jag detta kortet till henne;


Basen är CS. Papprena är Pysselgummans "sagan om våren". Kaninen (eller är det en hare? Gud vad pinsam jag är!!!) är också utklippt från ett av de papprena. Tagen är en freebe från misscutiepie goes 80´s; Freebe Printable Valentine Tickets. jag har skrivit ut den på akvarellpapper, vilket gör den mycket stadig och ser otroligt "äkta" ut eftersom pappret har lite struktur. Blommorna, spetsen och fjärilen kommer från min vist från Lene.

Och här kommer insidan.


Bakgrundspappret är från October Afternoon, och stämpeln är från LadyBug. Den "föreställer" min mamma när hon styr bort skottkärran och tömmer den i ravinen, **fniss**.

På motsatta sidan har jag gjort en liten ficka som jag stoppat 4 st. fröpåsar i. Vovven är en Westie ( mamma har en så'n) som är en free digital stamp från Birdscards (tack för tipset Cattis, hoppas att det var OK att jag "snodde" din idé). Texten är hanskriven på cardstock; Snart är det vår, mamma!



Här ser ni "fickan" lite bättre. Har bara vikit cardstock och limmat.


Nästa kort är ett grattiskort till min sambos syster som fyller år idag, Grattis Charlotta! (Tror inte att hon tittar här, men ändå;)
I all enkelhet; vit CS, det gula pappret är October Afternoon (handklippta kanter). Pappersblomma, och bling. Grattisstämpel.



Insidan;


Presentkort på Åhléns, sitter fast under gult band.


I eftermiddag har vi haft en riktig mysstund jag, sambon och sonen. Vi är nu sjuka alla 3, så vi for och hyrde film och köpte godis och så har vi sett "Karlsson på taket" tillsammans, haha!!! Meningen med livet, jag säger bara det!!!

Kram till er alla, och ha en fortsatt trevlig helg!

9 kommentarer:

  1. Ååååå vilka fantastiskt fina kort du gjort!! :)
    Kortet till din mamma älskar jag, inte nog med att hela kortet är supersnyggt på alla sidor, det är en jättefin present också 'bara så där, utan vidare'!! :)
    Så mysigt att se på film tillsammans och äta godis, så ska man ha det när man är sjuk.
    Krya på dig och ha en mysig kväll också.
    Kramar från Lena

    SvaraRadera
  2. Vilka fina kort. Själv är jag så dålig på att göra insidorna fina på mina kort. Bara ibland jag gör det...

    SvaraRadera
  3. Hej där, vad glad hon måste blivit din mamma :) Visst är det väl roligt att ge nån något bara så där..
    Kortet är jättefint, visst har de väl fina freebies från Birdscard, vad passade att det fanns just en sån hund din mamma hade hihi..
    Jag brukar som sagt surfa runt och leta lite freebies finns ju massor av dem ute på webben.
    Grattiskortet till din svägerska var med jättefint och en sådan härlig present :)
    Krya på er / Kram kram

    SvaraRadera
  4. Jättefint kort till din mamma. Hon blir säkert alldeles jätteglad. Jag har precis förlorat min mamma så jag blev alldeles rörd av din fina gåva.
    Kram Christel

    SvaraRadera
  5. Åh vilket fint kort till din mamma! Hon blir hon jätteglad. De där papperena är sååååå fina!

    Kortet till min syster är ju jättefint! Det kommer hon att bli glad åt. Presentkortet på Åhléns passar henne perfekt.

    kramis Pernilla

    SvaraRadera
  6. Här var det fina kort i mängd.Den översta med den lilla kaninen,blev en favorit hos mig.Jättesöt!
    Tack,för hälsningen hos mig.Det värmer gott!
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Kul att du hittade till mig, så jag kunde hitta dig! Gillar frö kortet massor. Tar å blir följare så jag kan hänga me dig. Gör gärna detsamma hos mig : ) Alltid kul med lite nytt "blod".
    Hej hej

    SvaraRadera
  8. Så himla fiffigt med frökortet. Det får jag nog göra ett till min mamma som älskar sin trädgård.Tack för det tipset. Jätte fint presentkort med. Tack för dina kommentarer på min blogg. KRamis från Lisan

    SvaraRadera
  9. Åh så fina kort! Förkortet va ju underbart och den söta lilla kaninen! tack för dina fina kommentarer, jag blir jätteglad! :D ♥ Emmeli

    SvaraRadera